Tým, který aktivně pracuje na Bez lepku po Česku

Představujeme vám tým Bez lepku po Česku. Brzy nás bude víc. První setkání celiaků se blíží.
Renata Kašparová

Renata Kašparová

Kromě toho, že jsem máma dvou holek, které si právě velmi aktivně žijí život ,,puberťáka,, , tak jsem i třetím rodičem v naší patchworkové rodině. Jeden bonus navíc je bezlepková dieta, s kterou žijeme už 11 let. Všichni jako celek mi jsou kořením života a hlavní součástí.

Na pozadí toho všeho se věnuji sociálním tématům na vícero úrovních. Přes 10let pracuji v naší neziskové organizaci EDDA, z.ú. jako pravá ruka paní ředitelky Ivany Hrubé. V komerční sféře, a to téměř 15let žiji marketingovou činností, spolupracuji s firemními zákazníky, připravuji sportovní akce a teambuildingy. Pokud bych se měla vrátit do minulosti, tak se s chutí obrátím do roku 2001-2002, kdy jsem žila v zahraničí, ale to už je opravdu dááávno.:) Právě žiji tím, co je TEĎ!

Pracuji na tom, co mi dělá radost a dává smysl❤️společnosti. Proto Bez lepku po Česku.

Helena Lorenc

Helena Lorenc

Pracovně se věnuji neformálnímu vzdělávání, kariérovému poradenství a internacionalizaci a projektu Buď aktivní nejen ve škole. Zároveň studuji psychologii na Univerzitě Palackého v Olomouci. Zbožňuji zelený čaj, čtení knih a výlety po Česku i do zahraničí.

Buď aktivní

Bezlepkovou dietu mi zjistili před 13 lety, byla to pro mě tehdy velká změna a sama bych v té době ocenila podporu. Jsem ráda, že můžu být součástí projektu, který lidi s celiakií podpoří, aby věděli, kam se mohou obrátit pro pomoc a že tu taková pomoc pro ně vůbec existuje. 

See you in a bit. 

Věra Býmová

Věra Býmová

Vystudovala jsem obor Krajinné inženýrství a hned po škole jsem se začala pohybovat v oblasti neziskových organizací a projektů. Příroda mě doprovází na každém kroku, z velkého města jsem se přestěhovala do podhůří Jeseníků, kde žijeme s našimi dcerami.

O zdravou výživu se zajímám už delší dobu a poslední 3 roky i v souvislosti s celiakií. Celiakie byla diagnostikována naší druhé dceři a vzpomínám si, jak jsem byla tehdy bezradná a nevěděla na koho se obrátit o pomoc. Byla bych ráda, kdyby to v ČR šlo i jinak. Proto mě těší, že můžu být součástí projektu Bez lepku po Česku a věřím, že se nám podaří něco změnit.

Ivana Hrubá

Ivana Hrubá

Profesí jsem sociální pedagožka a sociální pracovnice s psychoterapeutickým výcvikem, zkušená v praxi hledání systémových řešení a inovačních přístupů v národních, krajských a obecních politikách sociálního začleňování. S třemi dospívajícími kluky po boku žiji v krásném prostředí Krkonoš - Vrchlabí.

EDDA, z.ú.
Chodím světem a dívám se, kde co schází či kde co komu neprospívá. S bezlepkovou dietou mám spojené dvě vzpomínky. Jedna je ze Slatiňanské zahradní slavnosti, na kterém si Johanka (dcera Renči), matky myšlenky projektu, nemohla dát žádné občerstvení, protože ho cateringová společnost zapomněla dodat. Druhá je z konference v Ankaře, kde se nemohla Helča, naše projektová koordinátorka PEER konzultantů, najíst, protože s přípravou bezlepkové stravy hotel nepočítal, ačkoli se ve formuláři zaškrtávalo „special needs“. Bylo mi to líto, říkala jsem si, a říkám si to vždy, když se někde s někým stravuji, proč nepřipravujeme jídlo nějak jednodušeji, aby se najedl vždy každý – nejen bez lepku, ale i bez laktózy, bez cukru, bez živočišných produktů apod. Přijde mi, že k tomu je krůček, ale my ho jako společnost ne a ne udělat. A proto jsem jako ředitelka neziskové organizace EDDA, z.ú. podpořila a podporuji i nadále hledání inovačních řešení pro běžný život osob s celiakií. Protože na každém životě a jeho kvalitě záleží.